Populära välbyggda galvaniserade släpvagnar med ett brett användningsområde. Utföranden i olika flakstorlekar och viktklasser samt ett stort utbud av tillgänglig extrautrustning.
Bromsade galvaniserade släpvagnar avsedda för alldagliga behov. Beroende på modell erbjuds som standard totalvikter från 750 upp till 1 600 kg. Kan även fås invägd i valfri totalvikt om så önskas.
Tiki släpvagnar har en genomtänkt konstruktion försedd med en kraftig dragstång och helsvetsad ram. Hjulhusen och sidolämmar är elförzinkade och både fram och bakläm är fäll och avtagbara. Alla släpvagnarna är rikligt utrustade med fästöglor, tipp och stödhjul fram. En pålitlig modellserie från Tiki som levererar det den utlovar.
Galvaniserade bromsade släpvagnar med bladfjädring lämpliga för blandade transporter. Totalvikter som standard från 1 000 upp till 1 350 kg. Släpvagnarna kan även vägas in i valfri totalvikt om så önskas.
Majavas släpvagnar har ett helsvetsat chassi och en flakbotten av slitstark vattenbeständig plywood. Både fram och bakläm är fällbara och den bakre lämmen är plywoodbeklädd för att underlätta vid uppkörning av t.ex. skoter eller ATV. Levereras som standard med fästöglor, tipp och ett höj och sänkbart stödhjul fram.
Att hitta rätt släpvagn kan ibland vara en tuff uppgift. Våra prisvärda släpvagnar finns i en rad olika utföranden och egenskaper. Det första du bör tänka på när du skall välja en släpvagnsmodell är vilka primära behov du har.
Ta en stund och tänk igenom hur stor din släpvagn behöver vara för att klara av det du vill använda den till. Många som köper en ny släpvagn upptäcker efter en tid att man är i behov av större lastförmåga och önskar att man istället hade valt en något större modell.
Argumenten för att välja en mindre släpvagn är ofta att man inte anser att man har plats för att förvara den eller att det kommer att kännas för otympligt att dra en allt för stor släpvagn efter sin bil.
Skillnaden mellan att dra en släpvagn som är lite längre är dock marginell så har man bara plats för att kunna förvara den så rekommenderar vi att man hellre väljer en något större vagn kontra en mindre. Det är garanterat oftare man står där och önskar att släpvagnen vore lite större än tvärtom.
De allra minsta släpvagnarna i proffsklassen har en storlek som gör att t.ex. byggskivor lastas utan problem. De flesta hantverkare väljer dock att gå upp lite och väljer ofta istället en vagn som har generösare lastutrymme vilket underlättar i deras dagliga arbete.
Det allra vanligast släpvagnslåset på marknaden består av en bygel man trär över kulkopplingen i kombination med ett hänglås. Med denna lösning kan du enkelt låsa ditt släp både när det är påkopplat på bilen eller är fristående.
Det finns även betydligt kraftigare släpvagnslås som försäkringsbolagen ibland kräver att man har för att försäkringen skall gälla fullt ut. Dessa lås är betydligt dyrare men kan vara en bra investering om tjuven skulle ha vägarna förbi.
Släpvagnarna har i regel en hög utrustningsnivå redan i sitt grundutförande och möjligheterna till personlig anpassning är hög.
Populära tillval är t.ex. olika typer av kåpor som är praktiska då man vill skydda sin last från regn och smuts under färd.
Uppkörsramper finns lösa i flera olika längder, till en del modeller kan även den bakre lämmen bytas ut mot en kraftigare förhöjd variant som då fungerar som uppkörningsramp.